Thursday, February 25

Fashion blog

Zviedrijā baigā modē ir fashion blogi, ar kuriem var (ja paveicas) nopelnīt diezgan labu naudu. Kaut kādu talantu šajā jomā jau arī vajag un šobrīd jau "tirgus penetrācijai" laiks ir nedaudz nokavēts - konkurence ir pārāk liela. Bet vispār Zviedrija ir ar modi apsēsta zeme, kurā tomēr retais izceļas ar oriģinalitāti. Tieši tāpēc jau tie blogi ir tik ļoti apmeklēti, jo svensoni smeļas iedvesmu, kurā veikalā, ko pirkt un ar ko to kombinēt. Beigās tie tūkstoši, kas tos populāros blogus izlasījuši, visi izskatās kā kloni. Nu nav jau tikai blogos vaina - protams, visi iepērkas H&M, Gina Tricot un New Yorkerī, kur tas piedāvājums viens no otra baigi neatšķiras... Es te varētu izplūst arī par Zviedru pilsētas modeli, kur Kungsgatan krustojas ar Drottninggatan un centrā ir Stora Torget ar Ahlens :)

No praktiskās puses, protams, vieglāk dzīvot. Ja atradīsi Kungsgatan, značit kaut kur uz priekšu ir Stora Torget un pilsētas centrs. Apmaldīties pagrūti. Arī mana iepriekšējā dienasgrāmatas ieraksta problēma atkrīt - topiņus visās krāsās un visām dzīves situācijām var atrast H&M, ilgi nav jāmeklē.

Te, Gruzijā, liekas vienkāršāk ir atrast kaut ko ekstraoriģinālu - skatīt zemāk kāzu kleitas, nekā pamata preces.




Vispār, jāsaka, man patīk kā gruzīnu sievietes ģērbjas. Ir jau protams paaudze, kuras garderobi joprojām diktē padomju un postpadomju stils... Nevar jau vienmēr par visiem 100% droši pateikt, bet krievietes pēc ģērbšanās stila atšķiras te līdzīgi kā Rīgā. Laikam jau mums ar gruzīnietēm gaumes līdzīgākas. Vienīgā atšķirība - gruzīnietes traki iemīļojušas melnos, tumšos un nedaudz arī spilgtos toņus. Latvijā pēdējā laikā bija manāma pāreja uz gaišākiem pasteļkrāsas toņiem. Bet vispār jau mēs pēc sejas krāsas esam pavisam cita palete :) Bezkrāsainie pasteļkrāsas letiņi. Par ko es te nedaudz vakar nošokējos - sievietes devītajā grūtniecības mēnesī uz 12 cm papēžiem... Te mums atkal priekšrocība pret gruzīnietēm, kurām pat ar tādu svaru jāklumburē uz milzīgiem papēžiem, lai izskatītos garākas :)

Man īpaši patīk gruzīnu emaljas rotaslietas (tiešām gruzīnu?), kas te ir piedāvājumā lielā vairumā. Nu vienkārši skaistas! Oriģinālu auskaru tīkotājas no Latvijas - brauciet ciemos! Ah, un laimīgās gruzīnietes ir tiešām apveltītas ar izciliem matiem. Mani jau arī labi, bet pat ar visu manu grūtniecības hormonu izraisīto matu biezumu un spīdumu gruzīnietes man ieliek.

No comments: