Saturday, February 20

Ar otro sudrabu!

Sorit pirmais, ko piecelusies dariju (varbut pec Suzannas apmeklejuma), skreju ieslegt laptopu un interneta paskatities, ka braliem Dukuriem pa nakti veicies skeletona Vankuveras olimpiade. Bisku zel par abiem, jo 2. un 4. vietas ir tas skobigakas. Varbut vienigi pedeja vel vairak skrobiga. Bet vispar - malaci puisi! Kanadietim ta bija majas trase un, ja olimpiade notiktu Sigulda, variantu nebutu un Latvijai but abas augsejas vietas uz pjedestala.
Olimpiade Gruzija vispar ir diezgan nemanams pasakums. Nabagiem sakas ta ar tragediju - vinu kamaninbraucejs gaja boja treninbrauciena vel pirms olimpiades atklasanas.
Sports miletaja limeni seit ari ir gruti pieejams. Valentindienu pavadijam meklejot peldbaseinu. Bija svetdiena, un baseini vai nu nestradaja vai tikai lidz 15iem. Ir viens baseins tuvu centram Laguna, kas no arpuses izskatas diezgan nepievilcigi, ir atklats, bet ar siltu udeni. To tad mes ari tagad planojam izmeginat, ipasi, ja laiks pieturas tik silts ka sodien. Rit sola +15C, ta ka japiespiez virs turp aizbraukt lidz 15. Laguna maksa 10 larus, kas ir ap 3.5 Ls. Vel atradam baseinu tuvu majam, bet isti nesapratu, cik vins par reizi maksa. Sakuma teica 10, bet varbut tas bija tikai par sporta zali ar abonementu... Nu kaut kur robezas no 10 lidz 20 lariem. Udens izskatijas it ka ok, bet pati telpa prasijas pec remonta. Jauna sporta kluba baseinins 3x10 m maksa 25 larus par stundu. Tur gan isti nepapeldesi, jo svetdiena bija pilns lauzu, kas tur vienkarsi relaksejas. Tad labak tur udensaerobiku izmeginat, jo maksa tapat 25 larus. Viskrutakais jaunas 50 m baseins maksa 90-150 larus par reizi (bet vari peldet visu dienu), vajpratigus 30-50 latus!!!! Menesa abonementu viniem nav, ir gadam, bet tur no kada tukstosa latu ir jaskiras. Pec sis cenu aptaujas 80 lari menesi (12 reizes) par grutniecu sportu vairs nelikas dargi... Ja, sportam daudz lielaks piedavajums un letakas cenas ir Zviedrija.
Vakar biju uz pirmo grutniecu sportu. Biju es un vel divas meitenes lidzigos apmeros. Daktere uzlika DVD anglu valoda un mes pec ta DVD atkartojam. Pati dakterite man ka jauninajai pieversa pastiprinatu uzmanibu un visu laiku jautaja, vai es tos muskulus jutu (chuvstvuesh, chustvuesh?). Nu pec 2-3 reizem es drosi nevienu muskuli nejutu... Bet, ja es teicu, ka nejutu, si grozija galvu un turpinaja mani bakstit. Labi, ka atnaca otra daktere, kura domaja, ka izpildu vingrinajumus labi un pareizi un tad ta pirma lika mani miera. Bet vispar sodien gan es tos muskulus nedaudz jutu gan... Kops grutniecibas neko isti neesmu darijusi un sodien nosveros - esmu jau 76 kg, +10 kg!!! Kur vini ir, isti nejutu un neredzu, liekas tikai vedera un krutis, varbut nedaudz ari uz gurniem, bet sitada gara skiet, ka beigas mierigi pienemsos par vismaz 20 kg, jo vel tam vederam ir ko augt un augt.
Sodien diena bija vienkarsi fantastiska - tik daudz saules!!! Beidzot sajutos, ka tiesam esmu Kaukaza.
Izbraucam cauri automazgatuvei - bailigi un jautri.
Biju uz pirmo latviesu valodas stundu gruzinu berniem - tik daudz bernu un lielaka dala latviski neko nesaprot.
Pastaigajam pa Vake parku - liela statuja garu kapnu gara un muziga uguns, popkorns un karuseli.
Apciemojam Goodwill Vake veikalu un beidzot atradu mentola kompetes, nekad nebutu domajusi, ka ir te tuvuma kada vieta, kur katra veikala nevar atrast Lockets vai Halls, vismaz piparmetru ledenes, bet sitadu lietu Tbilisi reali nav!
Bijam ciemos pie italu-anglu gimenes - fenhelteja un maza bibliotekare.
Pa celam pie draugiem iebraucam veikala pec obligata ciemakukula un atradu tadu Laimas konfeksu, zefiru un marmelazu izlasi!!! Dienas prieks!

No comments: